English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

24. december - svar
Så blev det tid til det sidste svar i dette års julekalender
Vi håber du har fundet det sjovt at gætte med
Stort, tillykke til alle vinderne som kan ses på hjemmesiden
Husk, i morgen trækker vi den sidste vinder samt den store hovedpræmie.
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Bornholm
Julekalender Svar Bornholm
Bornholm er et stykke anderledes Danmark, der rummer småbidder af næsten alle Skandinaviens naturtyper - og så endda indenfor gå- og cykelafstand.

Bornholms seværdigheder byder på mange spændende oplevelser - hvad enten du er til natur, interessante kirker og bygningsværker, smukke strande, helleristninger, borgruiner eller store, imponerende klippepartier og sprækkedale.

De bornholmske seværdigheder ligger tæt og der er så mange at vælge imellem, at du selv efter adskillige besøg på klippeøen stadig kan finde nye, interessante udflugtsmål.

Er du interesseret i bornholmsk historie, kan du finde spor af de tidligste tider i form af jættestuer, helleristninger, runesten, skanser, bunkers og meget mere.

Er du mere til de seværdigheder, der tæller bygningsværker, arkitektur og byer, så er Bornholm også det helt rette sted for dig.

Bornholm-julekalender historie
Bornholms mest besøgte seværdighed – Nordeuropas største borgruin Hammershus – ligger som en ørne-rede på toppen af en 74 meter høj klippeknude og byder dig velkommen til mere end 800 års spændende historie. Og så bør du også besøge seværdighederne Gamleborg, der hører til blandt Danmarks tidligste bygninger, Utzons vandtårn i Svaneke, for bare at nævne nogle.

Når du kommer til Bornholm, bør du bestemt besøge en eller flere af øens rundkirker. Oplev Østerlars Rundkirke, der er Bornholms største og mest kendte rundkirke. Besøg også Olsker Rundkirke, der er den højeste og mest elegante af øens fire rundkirker. Gå heller ikke glip af Nylars Rundkirke, der er den bedst bevarede af de bornholmske rundkirker og sidst, men ikke mindst kan du opleve Nyker Rundkirke, der er den mindste og sandsynligvis også den yngste af Bornholms rundkirker.
Julekalender spørgsmål 24. dec.
Bornholm har mange fantastiske strande. Dueodde strand er en af Europas bedste sandstrande, og sandet er så fint, at det er blevet brugt til timeglas. Stranden strækker sig flere kilometer på Bornholms sydspids, og er let tilgængelig via de 500 m lange træramper fra parkeringspladsen gennem klitterne til stranden.

Bornholm har intet mindre end 14 vandfald i alt. Med de mange smukke vandfald kan det være svært at vælge, hvilke man skal besøge.
Der er lavet en top 5 over vandfald du bør besøge.

Bornholm er den del af Danmark, som har de bedste muligheder for outdoor oplevelser.
Kom og prøv kræfter med med klatring, surfing, rapelling, kajakroning, mountainbiking, dykning og andre actionprægede naturaktiviteter. Det kræver ikke nogen forudsætninger, andet end mod på at prøve noget nyt.


Kilde-billeder: DestinationBornholm