Femø - hvor himlen kysser jorden Femø er et trygt og overskueligt samfund, som ligger midt i Smålandshavet. Her er fred og ro, ren luft, god plads, sandstrande og stjernehimmel. Her er et stærkt fællesskab og en aktiv befolkning, som tager imod gæster og nye beboere med åbne arme.
Femøs areal er 11,5 km2, omkredsen er ca 14,5 km. Det er muligt at gå øen rundt langs stranden.
Femøs højeste antal beboere, nemlig 782, blev registreret ved folketælling i 1880. Siden er det gået ned ad bakke. I 1901 var det faldet til 708 beboere. De senere år har befolkningstallet dog stabiliseret sig. Femø har i dag 120 helårsbeboere, som er godt tilfredse med at bo her.
Femø er med sit bakkede morænelandskab den mest kuperede af øerne i Smålandsfarvandet. Øen er delt i to af et meget lavtliggende inddæmmet område, Bækkenet, der delvist ligger under havets overflade.
Selvom de dyrkede arealer i dag er lagt sammen til større enheder, vidner de mange levende pilehegn om, dengang Femøs jorder var opdelt i smalle lodder, der i vifteform bredte sig ud mod kysten. Et så velbevaret kulturhistorisk landskab med stjerneudstykning ses kun sjældent og er derfor lidt af et særkende for Femø.
Rundt omkring på øen er der spor efter øens gamle frugtplantager i form af hyggelige frugthaver. Her er mange forskellige gamle pære-, blomme- og æblesorter, heriblandt Femø renette. Det milde klima gør også, at der er mange eksotiske træer som f.eks. figener, mandler og ferskener.
Øen rummer med sine bakker, moser og snoede veje mange naturoplevelser. Flere af øens offentlige stier blev renoveret i 2013. Der er mange markveje med fri adgang til stranden.
Øens højeste punkt er Issemosebjerg, 22 meter over havets overflade. Punktet er markeret med en officiel sten. Det ligger på en privat mark, så der er ikke offentlig adgang.
Fra øens vestside kan man se Storebæltsbroens pyloner, 53 kilometer væk. Fra nordspidsen kan man se den gamle Storstrømsbro, 30 kilometer borte.