English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

6. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Helnæs
Julekalender Svar Helnæs
Helnæs-julekalender historie
Helnæs er en halvø med meget smuk natur og masser af havudsigt. Du kan nyde en rask gåtur, du kan fiske eller sejle en tur langs kysten i en kano fra Helnæs mølle.

Helnæs, som er ialt 13 km2 eller 1312 ha., er en utrolig spændende halvø at besøge - med sin prægtige natur, sit aktive kultur og kunstnerliv samt spændende fortid er der nok at fordybe sig i og se på

Helnæs-julekalender historie
Der har levet mennesker på Helnæs siden stenalderen. Fem gravhøje ligger markant i landskabet på bakkerne syd for Maden. Helnæs er nævnt første gang i 1231 i formen Hælghænæs, der betyder "hellige næs". Kører du ad den smalle vejdæmning ud til Helnæs, møder du et imponerende landskab. Lige efter vejdæmningen ud til Helnæs ligger Bobakkerne som en kæmpevold, der om sommeren er klædt i et farverigt blomsterdække. Efter Skov- og Naturstyrelsens opkøb af området er de afgræssede arealer åbne for vandreture.
Julekalender spørgsmål 6. dec.
Helnæs Maden
Længere mod syd på Helnæs ligger det vældige engområde Maden vest for Helnæs by. Næsten 300 ha enge og marker ligger bag strandvoldene ud mod Lillebælt. Skov- og Naturstyrelsen har købt en del af arealerne, og er sammen med Fyns Amt i gang med at lave naturforbedringer samt bedre adgang til arealerne.

Halvøen Helnæs ligger ca. 20 km sydøst for Assens.
Kilde-billeder: VisitAssens