English flagDanish flagGerman flag

3. december

Kender du Danmark... også de mindre kendte steder?
Lang ude vestpå, i Thyborøn, hvor fjord og hav mødes, ligger Sneglehuset, der et helt unikt hus, dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier, skabt af en enkelt mand gennem et langt liv.
Klitvej 9
7680 Thyborøn

Ideen til Sneglehuset dik den forhenværende fisker Alfred Chr. Pedersen.

Allerede dengang han boede på Rønland, som ligger mellem Thyborøn og Harboøre. Dér, hvor Cheminova ligger i dag. Alfred havde en gård på Rønland. Gårdens have lå meget frit, og derfor kunne der ikke umiddelbart gro blomster omkring gården. I den anledning byggede Alfred Pedersen en mur rundt om det sted, hvor han ville have sin have. Da han ikke syntes muren var særlig køn, begyndte han at pynte den med muslingeskaller, som senere blev inspirationskilde til Sneglehuset.

Da Cheminova kom til egnen i slutningen af 1940’erne

Flyttede Alfred Pedersen og familien til Thyborøn, hvor de ejede en grund på Klitvej i Thyborøn. Konen var ikke glad for at flytte, så derfor lovede Alfred Chr. Pedersen sin kone, et hus ingen andre havde magen til, og som folk ville komme rejsende fra nær og fjern for at se. 

Dette blev begyndelsen til Sneglehuset.

 Alfred startede med at bygge og dekorere huset i 1949, og der gik ikke mindre end 25 år før huset stod færdigt i sin nuværende form.