English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

23. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Venø
Julekalender Svar Venoe
Venoe-julekalender historie
Venø - Limfjordens hjerte - har en mangfoldighed af natur- og kulturelle oplevelser. Tag dig derfor god tid og benyt dig af muligheden for at nærstudere blide dalstrøg mod øst- og vestvendte høje klinter samt øboernes liv på den lille ø.

5 km nord for Struer og 256 meter fra fastlandet ligger Venø - Limfjordens hjerte. Navnet henviser til den geologiske udformning af den nordligste del af Venø, som i fugleperspektiv ligner et hjerte.

Efter kun 2½ minuts sejltid med Venø Færgen åbner en mangfoldighed af natur- og kulturelle oplevelser og et kig ind i et ø-samfund på en af Danmarks 27 småøer.


Venoe-julekalender historie
Venø har en smuk og meget afvekslende natur på trods af sine få km. Her er grønne marker, brune hedeflader, stejle skrænter og skovområder. Desuden findes der et sjældent rigt fugleliv. Der er i det hele taget et meget rigt dyreliv.

Desuden er det et eldorado for sommerfuglekendere idet der er mange arter, som ikke findes andetsteds i Danmark.

Venø er intet mindre end en fantastisk ø at vandre på. Du kan bl.a. prøve turen ’Venø Rundt’, som er en 20 km natursmuk vandrerute rundt på Venø. Du kan tage hele turen eller blot bider af turen.

Julekalender spørgsmål 23. dec.
Venø er et resultat af istidens bræer og stenalderhavets brændinger. Det er også grunden til, at Venø er en del af Unesco Geopark Vestjylland.

Venø Kro er specielt kendt for er deres ”Venøbøffer” og ”rulleål”, samt skaldyr og kød fra kvæg, som endda har græsset på nordspidsen af Venø. De sidste mange år har Venø kro haft et samarbejde med Venø Seafood, derfor er der altid friske skaldyr på menuen og hummer i restauranten. Blandt favoritterne er der en hel fantastik skaldyrsfad, hvor du blandt andet finder hummer, øster, krabbekløer og muslinger fra Limfjorden.

Kilde-billeder: DestinationLimfjorden