Romsø er en ubeboet ø med skøn natur med smukke søer, et fyrtårn, en jagthytte, et rigt dyreliv og fremfor alt ingen biler.
Romsø kan besøges, men bør besøges med den rette ånd. Øen er ikke en turistattraktion, som man betragter og oplever ”udefra”. Tværtimod vil Romsø, hvis man er ”modtagelig”, påvirke mentalt og sætte sindet i bevægelse.
Der er så mange steder, man kan blive underholdt og få en engangsoplevelse. Sådan er det ikke på Romsø. Der sker i princippet ingenting – der er ingen badestrand, ingen kaffe, is og pølser, ingen offentlige toiletter, flisebelægninger eller service. Og der er heller ingen garanti for godt vejr.
Men autenticiteten og uforstyrretheden er enestående. Øen bør respekteres og mødes på dens betingelser og med det formål eller lades i fred, hvis man egentlig søger noget helt andet. Lars Hansen ønskede nemlig uddannelse såvel som kulturel opdragelse af øens borgere, og han donerede også sine egne værker til det kommende museum.
Hverringe Gods har ansvaret for Romsø I Hverringes bæredygtige drift indgår, at godset tager ansvar for en ansvarlig tilgængelighed på naturens præmisser. Øen bør ikke blive et traditionelt turistudflugtsmål. Derfor har godset pålagt sig selv en begrænsning i antal besøgende, udover den begrænsning der ligger i fuglenes yngleperiode.
Der sejles kun fast 2 gange om ugen i sommerhalvåret, og derudover kan båden i begrænset omfang chartres til besøg, men bådføreren sikrer, at der maksimalt årligt sejles 3000 besøgende til øen, og at disse besøg fordeles med et tilstrækkeligt hensyn til øen.
Fra 1. april til 31. august er det muligt at tage med Romsøbåden på dagstur til Romsø.