English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

20. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Samsø
Julekalender Svar Samsoe
Samsoe-julekalender historie
Samsø har en størrelse på 114 km2, og på dette areal findes en ubeskriveligt smuk og meget afvekslende natur, der byder på mange oplevelser og muligheder for aktiviteter. Landskabet og de korte afstande gør Samsø ideel til cykelferie. 

Naturmæssigt er Samsø et stykke Danmark i miniformat.
Kyststrækninger med stejle skrænter, bakkelandskab med dybe dale og smeltevandskløfter, hedelandskab og frugtbare landbrugsområder, en fjord med øer og holme samt hvide sandstrande og krystalklart vand. Med vandreturen rundt langs Samsøs kyst oplever du lidt af det hele – i dit helt eget tempo. Den 91 km lange Ø-CAMINO SAMSØ er opdelt i otte etaper a 7-15 kilo­meters længde.

På øen ligger en perlerække af hyggelige landsbyer – i alt 22 større eller mindre med hvert sit særpræg og charme. De opleves bedst ved en stille slentretur gennem de krogede gader, så man når at få alle de fine detaljer med.
Samsoe-julekalender historie
Strandene varierer fra brede børnevenlige strande med lavt vand, til det lidt dybere, og andre steder mere stenede strande, hvor der til gengæld er gode fiskemuligheder. Overalt er vandet krystalklart, og den lange kyststrækning betyder, at strandene aldrig er overfyldte.

Samsø er formet af forskellige isoverskridelser, der har rykket, rusket og møbleret om på øen midt i Kattegat. Men udover at have flyttet på landskabet har gletsjerne, som kom fra Norge, Sverige og Østersøområdet, taget hver sine sten og fossiler med sig. Derfor rummer strandene på Samsø lækkerier for fossilentusiaster i alle aldre og niveauer.

Samsøs råvarer finder du overalt på øen. En af de første ting man ligger mærke til, når man lige er kommet til Samsø, er de mange farvestrålende boder med frugt og grønt. Overalt langs vejene kan man året rundt handle ind til et lækkert måltid med årstidens friske råvarer. Fra de berømte nye Samsø kartofler maj-juni, sprøde agurker og solmodne tomater, fristende røde jordbær og dybsorte solbær – til efterårets og vinterens græskar, kål og rodfrugter.
Julekalender spørgsmål 20. dec.
Verdens Største Labyrint
Med et areal på hele 60.000 m2 – svarende til 12 fodboldbaner og et omfattende stisystem på 5 ½ km er Samsø Labyrinten blevet kåret til verdens største af sin slags.

Her ligger også Brundby Stubmølle, som er en af landets ældste stubmøller. Møllen malede sit første mel i begyndelsen af 1600-tallet, og er derfor en ret så historisk bygning. Fra Brundby Stubmølle har I en fantastisk udsigt til Ballen.

Samsø byder året rundt på store begivenheder for hele familien. I løbet af et år afholdes der mere end 1.500 arrangementer, heriblandt et bredt udvalg af musikfestivaler, gastronomiske oplevelser samt motionsløb.Kilde-billeder: VisitDanmark/VisitSamsø