English flagDanish flag

20. december

Kender du Danmark... også de mindre kendte steder?
Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper, som gemmer sig i skovene uden for København.
 
bl.a. 2635 Ishøj, 
2630 Taastup m. fl.


De smukke naturområder

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som har fundet til ro på bakketoppe, ved vandet og i idylliske lysninger, langt fra Københavns mest besøgte attraktioner.

Netop derfor har kunstneren, Thomas Dambo, valgt de seks forstadsskove vest for København som hjem for sine kreative skabninger. For at få lokale ud og opleve de smukke naturområder, som også er en del af Vestegnen. Og som besøgende i København, er du selvfølgelig velkommen til at gøre det samme.

Særligt for familier med lidt større børn, er skattejagten i det grønne en sjov aktivitet. Og de skæve træskabninger fungerer ikke bare som mål for en tur i det grønne, men er også beregnet til at klatre på eller ind i.

Kunstneren Thomas Dambo

Kunstneren lavede i 2016 de populære 6 kæmpe trolde Glemte Kæmper af genbrugstræ, som står i naturen på Københavns Vestegn. Hans trolde har også fundet vej til en lang række lande udenfor Danmarks grænser, og hen over sommeren 2020 er der blevet opført en masse nye trolde på smukke steder i Danmark under overskriften “Rejsen til den store Troldefolkefest”.

Troldene bliver skabt med hjælp fra en masse frivillige. De hjælper med at bygge, finde sponsorer, donere penge og genbrugsmaterialer, skaffe hjem til troldene eller bare at lave lasagne til de hjælpsomme trolde byggere.
Mange oplevelser

Skal man opleve alle seks skulpturer, er det nødvendigt med en bil. Overvej desuden at kombinere det med et besøg på Arken Museum for Moderne Kunst, som ligger tæt på Oscar Under Broen, der som navnet antyder, har fundet plads under en bro.

De præcise lokationer finder du på Thomas Dambos hjemmeside.

Man skal lede grundigt og være parat til at tage på opdagelse i naturen under sin troldejagt i Danmark for at finde troldene. Ud over at benytte sig af troldekortet på TrollMap.com kan det også være nødvendigt at snakke med venner, bekendte og folk, du møder på din vej for at finde frem til, præcis hvor de gemmer sig.