English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

16. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Ærø
Julekalender Svar Ærø
Ærø-julekalender historie
Ærø ligger i bunden af Det Sydfynske Øhav, og du skal derfor sejle dertil. Heldigvis har de hele fem færger, som dagligt sejler til og fra øen næsten 60 gange. Hvis du foretrækker at sejle turen selv, har de fire skønne lystbådehavne at byde ind med.

Da sidste istid sluttede for ca. 11.700 år siden, var Danmark landfast med Sydengland og Sydsverige, og Det Sydfynske Øhav og Fyn var ét sammenhængende landområde med bakker, skove og søer.

I takt med at de sidste store iskapper over Nordamerika og Nordskandinavien smeltede, steg vandstanden i verdenshavene, og de lavtliggende landområder syd for Fyn blev oversvømmet, mens de højeste dele af landskabet forblev oven vande og blev til de 55 øer og holme, vi kender i dag.

Havstigningen skabte Det Sydfynske Øhav - et druknet istidslandskab i verdensklasse, som Ærø er en del af.
Ærø-julekalender historie
Du kan nemt og bekvemt komme rundt på hele øen - også selvom du ikke har bilen med.
Busserne medtager cykler på udvalgte stoppesteder og hunde er velkomne.
På Ærø er bussen gratis for alle hele året. Den kører hele øen rundt flere gange om dagen - også i ydersæsonerne.

Den ærøske natur lægger op til alle slags oplevelser. Oplev naturen helt tæt på, når du vandrer. På Ærø finder du ruter til alle slags ben.Uanset om du rejser alene, med børn eller venner er Ærø den perfekte kulisse for din getaway fra hverdagen. Alle årstider byder på særlige oplevelse, fascinerende natur og rare øboer.

Til Lys i Mørket på Ærø kan du opleve en masse kultur- og madtilbud på tværs af hele øen. Kulturweekenden finder altid sted første weekend i november. 
Julekalender spørgsmål 16. dec.
Sommer er den livligste tid på Ærø
Blomstrende stokroser pynter de gamle huse. Solen står højt på himlen, og havglitteret får øhavet til at skinne. Det er festivaltid, og byer og havne summer af mennesker og musik.Gallerier, gårdbutikker og loppemarkeder holder åbent, og overalt møder du cyklister, der udfordrer øen i et behageligt tempo. Havnene er fyldt med lystbåde, der ligger side om side i det stille vand.

Danmarks svar på Hawaii
Der er liv og latter på strandene, hvor det glasklare vand kan blive næsten lige så smaragdgrønt som på et postkort fra Hawaii.

Stemningen er afslappet og de mange sommergæster til trods, kan du på Ærø altid finde et fredeligt sted med plads til blot at være.

Ærø er som skabt til cykelferie! Du finder cykelruter både med og uden bakker, og altid den smukkeste udsigt.

Kilde-billeder: VisitÆrø