English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

15. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Egholm
Julekalender Svar Egholm
Egholm-julekalender historie
Den idylliske ø Egholm er absolut et besøg værd! En ø fuld af skønne oplevelser hele året rundt.

Kun 5 minutters færgeoverfart fra Aalborgs travlhed ligger ø-perlen Egholm midt i Limfjorden, med kig til fastlandet på begge sider. Dette naturparadis byder på ægte ø-idyl og inviterer til et væld af oplevelser i den friske luft, samt muligheder for bespisning og overnatning. Med andre ord er Egholm det helt perfekte sted til familieudflugter, det aktive friluftsliv, fejring af store begivenheder og meget mere.

Egholm-julekalender historie
Besøger du Egholm, må du ikke snyde dig selv for at hilse på øens helt egen, skønne trold, Pil Tusindtunge, af kunstneren Thomas Dambo. Pil Tusindtunge er en kæmpetrold, skabt ud af genbrugstræ, der kan tale med både dyr og mennesker, og få dit ønske til at gå i opfyldelse - hvis du er heldig. Han blev skabt tilbage i 2020 og er nummer 64 på Thomas Dambos liste over trolde, der står i både ind- og udland.

Egholm er tæt på at være en bil- og cykelfri ø. For på øen findes der nemlig kun én enkel trafikåre, fra færgelejet til Egholm By, og øen indbyder derfor til, at du lader cyklen og bilen stå på fastlandet, hopper i vandrestøvlerne og går rundt på opdagelse. Dette kan du gøre på øens fire vandreruter, der leder dig ud på et ø-eventyr, hvor du kan nyde naturen og de vilde dyr helt uforstyrret.
Julekalender spørgsmål 15. dec.
Foruden vandreture er øen også det oplagte sted, når det kommer til naturaktiviteter. Her kan du fange efter krabber nede ved vandkanten, hoppe i det friske vand og få dig en dukkert, tage kikkerten frem og studere øens mange fuglearter og meget mere. Derudover er der også mange hyggelige spots, der indbyder til en god, gammeldags picnic.

Har du lyst til at overnatte på øen eller nyde en lækker middag med formidabel udsigt, kan Egholm også klare dette. I udkanten af Kronborg Skov, finder du nemlig øens hyggelige primitive lejrplads med tre shelters og central bålplads, der kan benyttes hele året rundt. Her er du også velkommen til at slå dit eget telt op. Derudover kan du besøge øens attraktive spisested, Restaurant Kronborg, der er kendt for både sin tilgang til at bruge lokale råvarer af god kvalitet og deres fantastiske beliggenhed, med udsigt over Limfjorden.
Kilde-billeder: EnjoyNordjylland