English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2022

15. december - svar
Kender du de danske kunstmalere - også det mindre kendte?
Maleriet: Sommerdag på altanen
Svar: Knud Agger

Knud Agger 1895-1973
Maleren Knud Agger  var en dansk autididakt maler. Han havde gennem årtier en fremtrædende position i det hjemlige kunstliv, og den dag i dag er han en betydelig eksponent for bestemte sider af dansk kunst. Hertil kommer, at Knud Agger er en fremragende maler. 

Knud Agger var skildrer af det hverdagslige i almindelighed, men han blev med årene mere og mere optaget af intimsfæren: Familien, huset, sommerhuset og haven. Hans kunst bevægede sig i første omgang fra det saglige mod det impressionistiske.

Med tiden skaber Knud Agger også billeder, der tolker virkeligheden visionært med stærke eksistentielle undertoner. Og parallelt med disse udtryksformer udfolder Knud Agger i de såkaldte stenbilleder fra de senere år sin virkelighedstolkning på en ganske ny og anderledes måde, der for den udenforstående forekommer at være ren abstrakt kunst. 
Stenbillede 1966-1967
Kunstnerens hustru, Ingeborg Agger spiller i øvrigt en ikke ubetydelig rolle i denne for dansk kunst så forholdsvis usædvanlige kunstneriske forløb og udvikling.

Knud Agger modtog i tidens løb flere æresbevisninger. Blandt andet Eckersberg medaljen og Thorvaldsens medalje.

Kilde-billeder: Sophienholm/open.smk/VISDA/Wikipedia