English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

12. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Anholt
Julekalender Svar Anholt
Anholt-julekalender historie
Anholt er en naturperle, som ligger midt i Kattegat, og langt fra byernes lyshav er stjernehimlen på Anholt noget ganske særligt. Det er også på Anholt, du kan vandre i Ørkenen, Nordeuropas største lavhede, som er et af de mest særprægede naturområder i Danmark. Ørkenen, og hele øen er et stort eldorado af vilde blomster og frie fugle, og overalt kan du komme tæt på et helt fantastisk plante- og dyreliv.
Anholt-julekalender historie
Forestil dig en helt uforstyrret nattehimmel, stjerneklar smuk og kun med lyden af stille bølgeskvulp i baggrunden.

Dark Sky
Klitterne og bakkerne på Anholt byder på en helt unik mulighed for at opleve de lysene stjerner og stjerneformationer på himlen uden storbyers forstyrrende kunstige lys - Den mørke nat, som i gamle dage, er den mørkeste i hele Danmark.

Der er meget at udforske på de godt 22 km2.
Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg kan du se vand så langt øjet rækker med mere end 60 kilometer til nærmeste landkending.
Julekalender spørgsmål 12. dec.
På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde solen og en dukkert ved den omkring 25 km lange kyststrækning.
Om sommeren bliver havnen flittigt besøgt af lystsejlere og fiskerbåde og sommerens livlige havnemiljø byder på musik, lokal gin og smukke og fascinerende solnedgange. 

På øens restauranter kan du nyde den lækre, lokale specialitet, friske jomfruhummere. Sommerliv på øen er også kitesurfer-træf, musikfestival, kunstfestival, hummerfestival og maratonløb.
Kilde-billeder: VisitAarhus