English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

10. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Barsø
Julekalender Svar Barsø
Barsø-julekalender historie
En 100 % økologisk ø med storslåede naturoplevelser.

Her finder du en fredfyldt ro og skøn uberørt natur. Som den første ø i Danmark dyrkes landbruget på Barsø nu 100 % økologisk. Har du fiskestangen med til øen, finder du både dybt og lavt vand og en helt særlig stemning. Vil du opleve naturen på tæt hold, så tag på den 7 km lange tur rundt om øen. På den flade strandeng, vil du oplev et rigt og spændende fugleliv. De høje skrænter og de spændende sten fra istiden er noget særligt for enhver med geologisk interesserede.
Barsø-julekalender historie
Vælger du en tur på selve øen på de små hyggelige veje og stier, så læg mærke til markdelingen med de karakteristiske levende hegn med spændende og smuk natur. Fra øens højeste sted "Gyldenbjerg" finder du en enestående udsigt ud over Lillebælt, Løjt Land, Genner Fjord, Sønderballe Hoved, Als, Fyn og resten af øen.

I nærheden af færgelejet på øen findes offentlige toiletter. Det er kun tilladt at slå telt op efter aftale med en lodsejer.

Lystbådehavnen har plads til ca. 10 gæstesejlere.

Du kommer nemt til øen med den lille færge med plads til 24 passagerer,som sejler fra Barsø landing på Løjtland. Øboerne har fortrinsret til færgen. Det tilrådes at reservere plads i god tid.
Julekalender spørgsmål 10. dec.
Barsø er en lille ø, som er bedst egnet til vandring. Vejsystemet består af 1,5 km. 1-sporede grusveje med romantiske levende hegn på begge sider. Ligesom der ikke findes parkeringspladser på øen.

Dette gør den uegnet til at medbringe køretøjer. Hvorfor disse kun overføres hvis man skal besøge øens beboere, og har mulighed for at parkere i deres gård. Har lejet en feriebolig, med tilhørende parkeringsplads. Eller er svagt gående eller på anden måde er handikappet. Er erhvervsdrivende, med ærinde på øen, eller fastboende.
Kilde-billeder: MøjnDestinationSønderjylland/Rundt i Danmark