English flagDanish flag

BB-Hotels Julekalender
2023

14. december - svar
Kender du de danske øer - også de mindre kendte?
Svar: Thurø
Thurø-julekalender historie
Øst for Tåsinge og syd for Svendborg ligger en lille ø. Thurø er blot 7,5 km2 stor, men gemmer alligevel på fine og unikke naturoplevelser.

Thurø er et gammelt søfartssamfund, hvor der omkring år 1900 var over 100 hjemmehørende skonnerter. I dag er det et levende lokalsamfund med et tæt sammenhold.

Thurø er forbundet med Svendborg via en bro. Når øen ikke er større, er det oplagt at opleve øen til fods. Rundt om hele øen venter der flotte og særprægede kyststrækninger, der bestemt skal opleves. Du kan også hoppe på cyklen og udforske de mange snoede stier og hyggelige veje.
Thurø-julekalender historie
Thurø Rev er det smukkeste naturområde på Thurø. Blandt græssende heste og badegæster er der et spændende plante- og fugleliv. For enden af Thurø Rev er der en smuk udsigt til Svendborgsund og Langeland og Tåsinge.

På Grasten kan du opleve den 45 ha. store Fredskov - Thurøs smukkeste skov. Du kan både opleve åben bøgeskov og tæt granskov. Gå på opdagelse i de mange spændende planter og blomster. I sensommeren og efteråret kan du gå på svampejagt og finde lækre spisesvampe. Skoven har hyggelige stier, så du ikke farer vild. Mod syd ender skoven i stejle skrænter ud mod havet. Her kan du nyde den smukke udsigt ud over havet mod Tåsinge og Langeland.
Julekalender spørgsmål 14. dec.
Hvis du vil have en helt unik oplevelse på Thurø, skal du slå vejen forbi Gambøt lystbådehavn. Her kan du først og fremmest opleve en naturskabt havn, hvor vandet er 3 m dybt. Det særlige ved dette sted er dog de sorte fiskerhytter langs havnen. Gå en idyllisk spadseretur og nærstuder de fine, gamle fiskerhytter. De ligner hinanden med den sorte tjære på husets beklædning, men er alligevel så forskellige. Fra lystbådehavnen kan du gå langs strandpromenaden til Blåby.

Smørmosen er et yndet udflugtsmål.
En sjov og original minigolfbane og et stort legeområde med gratis aktiviteter, borde, bænke og plads til boldspil. Alt sammen direkte ned til en af Svendborgs bedste badestrande med badebro og rutjebane. Der er ikke noget at sige til, at Smørmosen er et yndet udflugtsmål for rigtig mange svendborgensere.
Kilde-billeder: VisitFyn/Svendborg